
Кава в зернах EFFRO Eclipse 1 кг. свіжого обсмажування, 100% арабіка
1 100 ₴
- Готово до відправки
- Код: 536865616
Кава в зернах EFFRO Eclipse 1 кг. свіжого обсмажування, 100% арабіка.
100% арабика.
Купаж 5 вишуканих сортів арабік із Кенії, Гватемала, Ефіопії, Нікарагуа та Колумбії.
Обсмажування: середнє.
Глибокий і багатогранний смак переходить у приємний посмак, де розкриваються фруктові та шоколадні відтінки. Аромат густий і солодкуватий.
1.
Загальна площа вирощування кави в Республіці оцінюється у 160 000 га. Плантації становлять приблизно одну третину площі. Однак, велика частина землі використовується дрібними фермерами, які стають частиною кооперативів. Зазвичай кава продається через аукціони, які проводяться щотижня в період збирання врожаю.
Поєднання червоного вулканічного ґрунту, великих висот росту й ідеального клімату має вирішальний вплив на розвиток аромату, який характеризує ця кава.
Зерна кави KenyaAA, вирощені на висоті понад 1700 метрів над рівнем моря вважають одним із найкращих сортів кави. Велика висота росту означає, що кавові ягоди ростуть повільніше, ніж на малих висотах, що дає більше поживних речовин і дає їм більше часу для розвитку смаку та дозрівання.
Високогірні платоXI розвивають кавові зерна зі щільним тілом, багатим і сильним смаком і дуже приємною, соковитою та збалансованою кислотністю. Аромат має квіткові тони, а в посмаку є цитрусові та ягідні відтінки.
Градація:
Найбільший розмір зерна в кенійській системі класифікації кави — E (елефант/слон), за яким слідують PB (піберрі) й AA, що означає, що зелене кавове зерна має діаметр трохи більш ніж одна чверті дюйма (1⁄4 дюйма). Тоді як AA є найбільш доступним на ринку, іноді можна знайти й інші, але їхній розмір не сильно впливає на смак.
Kenya AA часто називають одним із найяскравіших кавових зерен у світі, хоча, звичайно, це є предметом полемастентів серед шанувальників кави, а також шанувальників повсякденної кави.
Однак безсумнівно те, що Kenya AA є одним із найкращих відомих кавових зерен, а також одним із найулюбленіших знавцями кави сортів.
Висока якість зерен кави (і ціна) Kenya AA означає, що він рідко використовується в сумішах, а частіше продається як моносорт.
Найкраща кенійська кава категорії АА часто обсмажують до середнього обсмажування, щоб дає змогу розкритися природній соковитості яскравості та фруктовості смаку. темніше обсмажування призводить до втрати смакових тонів, які роблять ці зерна такими особливими.
2.
Гватемала займає восьмий місце у світі та є найважливішим постачальником із виробництва кави на ринку США. Гватемала пропонує й каву для масового споживання, й ексклюзивні різновиди кави під маркою «спешіалті».
Кавові дерева були привезені до країни 1750 р. монахами-ієзуїтами; а виробництво налагоджували вже німецькі саджанці наприкінці ХІХ в. Сьогодні кавовий бізнес зосереджений переважно на півдні країни. Там на схилах вулканічних гір 1959-Мадре склалися ідеальні природні умови для вирощування якісної арабіки. Високогірний клімат сприяє розрощенню дивовижної, бадьорої кави. Знавці часто віддають перевагу пряному, складаному букету. Ця кава тільки твердого зерна — найкраща серед найкращих: густонасичена, з вишуканою кислинкою. Незвичайно великий різновид арабіки, «слонове зерно», також здобула для Гватемали славу. Кілька американських фірм-обсмажників для своєї малосерійної делікатесної кави закуповують зерна в прославлений регіонах Антигуа й Уеєтененанго.
Кава відразу забезпечила зростання економіки країни, а нині у цій індустрії зайнято майже третину працездатного населення країни. На жаль, нестабільна внутрішньополітична ситуація не сприяє розквітлості кавової справи.
Більшість дрібних підприємців, зайнятих вирощуванням і збиранням кави, — нащадки індіанцівмал. Такі господарства потрапляють під опіку організацій зі сприяння малому бізнесу. Багато програм допомоги фінансують США та уряду інших країн. Загалом дотримуються інтересів провідних обсмажувачів, які зараз прагнуть розширити ринок добірної кави «спешіалті». Також деякі програми допомоги стимулюють місцевих плантаторів зайнятися й обробленням кави, проте велика частина яскраво-червоних плодів кави потрапляє до перекупників, часто прямо на узбіччі дороги.
Кооператив «Майя Нуево», що постачає сиру каву експортної компанії Unitrade, — приклад того, як програми допомоги, у цьому разі здійснені Європейським союзом, змінюють життя і роботу місцевих фермерів.
Антигуа — невеликий регіон, розташований поблизу старої столиці столиці, що має ту саму назву. Це найвідоміший район вирощування кави. На місцевій продукції такий високий попит, що місцеві селяни об'єдналися й заснували особливу зону вирощування елітної кави під маркою «Антигуа». Тепер ця кава має «точну адресу» — так само, як найкращі вина у світі. Плантація «Фінка Белла Віста» — одна з найкращих у регіоні, що підтверджують заслужені нагороди та постійні покупці, серед яких Starbucks. Господарство належить родині Зейлая, і на його плантаціях вирощується кава «Санта-Ана ла Гуерта», «Белла Гармона», Пулка — всі вони з гордістю носять ярлик «Антигуа», відомий у всьому світі. Кава з Антигуа славиться насамперед високою якістю зерна, проте смак його багатший, букет складніший, ароматний «димок» помітніший, порівнюючи з іншими видами глатемальської кави. Приблизно кожні 30 років район Антигуа піддається випробуванням стихією: тут відбуваються сильні вулкани, проте це тільки живить і без того багатий азотом ґрунт. Треба зауважити, місцевий пейзаж вражає тим, що жерла вулканів курять практично безперервно. Антигуа — регіон сонячний, пощастило йому та з опадами — розміреними, легкими.
Національна асоціація кави з урахуванням природних умов склала кавову «збірну» Гватемали, згрупувавши всі господарства за кліматичними зонами. Особливими кліматичними умовами, що вимагають вивчення, вирізняються плато Фраіханес, що лежить неподалік від столиці, вологий тропічний масив Кобан, нагір'я Хахальтенанго, край Атітлан, а також Сан-Маркос і Ноево-Орієнте.
3.
Ефіопія — батьківщина арабіки. Саме звідси каваширилася у всьому світі. В Ефіопії є кілька зон вирощування кави, кожна з яких виробляє за своєю унікальною кавою. Основними областями є йіргачеф, Сідамо, Харрар, Ліму та Джимма.
Серед ефіопських сортів кави, найвідоміший сорт росте в невеликому гірському районі Юргачеффі. 1970-ті роки в регіоні застосовувався традиційний метод сухого оброблення, який зараз був замінений на митий спосіб оброблення зерен, що ще більше сприяє розкриттю різноманітності смакових рис кави. У результаті, сорт кави, що надходить із цього регіону, має легшу текстуру.
Характерно ефіопські сорти кави мають високу кислотність, в ароматі проявляються інтенсивні пряні ноти з відтінком мигдалю. Ефіопська кава рекомендується всім, хто любить каву з екстраординарними смаковими характеристиками.
Йоргачеф є одним із найкращих високогірних сортів кави, перлиною Ефіопського світу кави. Йоргачеф проходить миту оброблення, що знижує його насиченість (порівнюючи з сортами натурального оброблення), але підсилює квіткову кислинку, і він набуває благородного, вишуканого та витонченого смаку. Він має прекрасну кислотність, тіло та аромат. Багато людей притягують його чисті, ніжні квіткові та чайні смакові характеристики.
Кава має оригінальний смаковий букет, приголомшливий баланс і чудовий посмак.
4.
Нікарагуа Марагоджип це не тільки велике та гарне зерно. Це вишуканий смак, насичений аромат і яскравий шоколадний відтінок, який запам'ятається вам на довгі роки. Численні смакові переваги продукту розбавляє свіжий помел, який розкриває витончений смак напою якнайкраще. Характеризується слабкою насиченістю, легкою кислотністю й досить повним тілом. Обсмажування здійснюється від середнього до темного. Смак — добре збалансований, з вираженими нотами темного шоколаду, лісового горіха, дуба, манго, апельсинової цедри, заварного крему та ягід. Дуже тривалий посмак. Попри те, що на українському ринку цей різновид зерен (Марагоджип) не дуже відома, на світовій арені вона не просто впізнавана, але ще й вибирається бариста різних країн для участі в національних і міжнародних конкурсах із приготування кава.
Якщо ви не любите ординарність і повсякденність, звичайна класично-гірка кава ніколи не відповідатиме вашим запитам. Спробуйте урізноманітнити свій ранковий ритуал чашкою кави з незвичайним м'яким присмаком. Нікарагуанська арабіка, з якої виробляється цей напій, потрапила на європейський ринок лише недавно, але вже стала популярною в від'єднаних кавомашин. Кавові зерна в Нікарагуа обробляють тільки вологим методом, що є запорукою появи насиченого зв'язувального смаку з легкою кислинкою і горіховим присмаком. Зерна Нікарагуа Марагоджип належать до особливо великих добірних сортів арабіки. Під час заварювання ви отримуєте напій середньої насиченості, м'яко обволікальний, але водночас забезпечує вас потрібною порцією кофеїну. Нікарагуанська кава дуже активно використовують під час приготування сумішей, у нас же ви можете оцінити її первісний оксамитовий смак і аромат, який розкриється під час приготування зелених зерен. Або ж ви самі виберете вподобану консистенцію кави, самостійно доводячи її до потрібного ступеня обсмажування.
5.
Основний урожай зерен колумбійської арабіки збирається у другому семестері, з жовтня до жовтня. «Мітака» або вторинний урожай зерен колумбійської арабіки збирається у першому семестрі з березня до квітень. Виробники самостійно обробляють кавові ягоди арабіки способом митого оброблення. Пергамент сушать на патіо або в сушарках, залежно від погодних умов.
Регіон може похвалитися ідеальними умовами для вирощування кави, які стали можливі завдяки центральним і західним гірським хребтам (кордиль'єрам), що перетинає департамент. Як і в багатьох районах Колумбії, потрібен час, щоб повністю розкрити справжній потенціал Антиокії. Тривалий час регіон був затьмарений безладами та насильством, що заважало доступу до фермерів, які вирощують каву. Завдяки останнім зусиллям зі зміни іміджу та спрямованості регіону та його столиці Медельїну, Антиокія тепер починає розуміти свій потенціал.
Колумбійська кава в зернах, сорту арабіка, має репутацію одного з найкращих сортів кави у світі. Від початку 19 століття Колумбія вирощує й експортує зерна кави, різновиду арабіка, відоме своїм повним тілом, яскравою кислотністю й багатим посмаком. Величезне розширення зони, що підходить для виробництва кави та конкретної кліматичної системи країни, робить Колумбію другою за величиною Країною-виробником кави в зернах арабіка у світі. Оскільки зерна кави збирають цілий рік, з двома піковими рівлями, розкиданими по різних кавових регіонах, свіжа колумбійська кава доступна упродовж усього року.
Паковання:
- вбудована багаторазова бічна застібка zip-lock (Pocket Zip),
- бар'єрні властивості матеріалу захищають продукт від світла, вологи, кисню, механічних пошкоджень,
- дегазувальний клапан для паковання свіжообсмаженої кави. Кава після обсмажування випускає вуглекислий газ і пакет може роздутися й деформуватися. Клапан випускає газ із пакета та не пропускає назад повітря.
Основні | |
---|---|
Виробник | EFFRO |
Країна виробник | Україна |
Вид кави | Арабіка, Зернова |
Форма випуску | Зерновий |
Ступінь обсмаження | Світла |
Без кофеїну | Ні |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Герметичний пакет із клапаном |
Вага | 1000 г |
Кофеїн | Середній |
Міцність кави | Середня |
Термін зберігання | 12 міс |
EFFRO | |
Спосіб прибирання врожаю | Кавові зерна збираються вручну. Урожай без використання хімікатів. |
- Ціна: 1 100 ₴
- Спосіб упаковки: Вбудована багаторазова бічна застібка zip-lock (Pocket Zip). Бар'єрні властивості матеріалу захищають продукт від світла, вологи, кисню, механічних пошкоджень. Дегазувальний клапан для паковання свіжообсмаженої кави. Кава після обсмажування випускає вуглекислий газ і пакет може роздутися й деформуватися. Клапан випускає газ із пакета та не пропускає назад повітря.