Кава в зернах EFFRO Elite 1 кг. свіжого обсмажування, 100% арабіка
1 170 ₴
- Готово до відправки
- Код: 536981135
Кава в зернах EFFRO Elite 1 кг. свіжого обсмажування, 100% арабіка.
100% арабика.
Бленд добірних зерен трьох елітних сортів арабіки з Ефіопії, Коста-Рики й Бразилії.
Обсмажування: середньо-темне.
Гармонійне поєднання цитрусових і фруктово-ягідних відтінків. Квітковий аромат. У смаку солодкість шоколаду, темної карамелі та нотки бергамоту. Є ніжна та благородна кислинка.
Докладніше про нашу каву з трьох країн:
1. Ефіопія — батьківщина арабіки. Саме звідси каваширилася у всьому світі. В Ефіопії є кілька зон вирощування кави, кожна з яких виробляє за своєю унікальною кавою. Серед ефіопських сортів кави, найвідоміший сорт росте в невеликому гірському районі Юргачеффі. 1970-ті роки в регіоні застосовувався традиційний метод сухого оброблення, який зараз був замінений на митий спосіб оброблення зерен, що ще більше сприяє розкриттю різноманітності смакових рис кави. У результаті, сорт кави, що надходить із цього регіону, має легшу текстуру.
Типова ефіопські сорти кави мають високу кислотність, в ароматі проявляються інтенсивні пряні ноти з відтінком мигдалю. Ефіопська кава рекомендується всім, хто любить каву з екстраординарними смаковими характеристиками.
Кава є одним із найкращих високогірних сортів кави, перлиною Ефіопського світу кави. Зерно проходить миту обробку, що знижує його насиченість (порівнюючи з сортами натурального оброблення), але підсилює квіткову кислинку, і він набуває благородного, вишуканого та витонченого смаку. Він має прекрасну кислотність, тіло та аромат. Багато людей притягують його чисті, ніжні квіткові та чайні смакові характеристики.
Кава має оригінальний смаковий букет, приголомшливий баланс і чудовий посмак.
2. У Коста-Рика росте приблизно 400 мільйонів кавових дерев! На плантаціях зайнято більшість населення, а країна отримує чималий прибуток від цієї галузі. Оскільки продукт є важливим джерелом засобів до існування для місцевих жителів, вони приділяють велику увагу його вирощуванню й переробленню. А ще, споживання кави на душу населення в Коста-Рику удвічі вище, ніж в Італії!
Костариканська арабіка має чудові смакові характеристики, що істотно зумовлений вулканічними ґрунтами та водами Тихого океану. Тропічне сонце надає їй сили, ніжності вітру, м'якості.
Costa Rica виробляє тільки Арабіку та має вісім каворегіонів, з яких Тарразу є найвідомішим і приносить майже 35% від усього виробництва в цій країні. Таразу розташований приблизно за 70 кілометрів на південь від столиці Сан-Хосі, серед незайманої природи, в оточенні гір. На кислих ґрунтах осадового походження розтяглися плантації загальною площею 22 Га, затінені рослинами родини бананових і бобових. Каводерев'я тут вирощуються повністю без пестицидів і добрив, а ще обробляється і збирається вручну.
Напій із сорту кави Коста-Рика Tarrazu має багатий, гармонійний смак. Він ніжний, незначно кислий. Враження посилюється оксамитовими тонами тропічних фруктів і карамелі. Крем м'який, але щільний і гармонійний. Тонка кислотність передає відтінки цукрових цитрусових, які збагачені прожилками темного какао та спеціями в посмаку.
Tarrazu є одним із найпопулярніших сортів із Коста-Рики. Завдяки яскравій кислотності, доповненій глибшими нотками аромату, цей напій є яскравим прикладом того, чому продукти з цього регіону такі улюблені. Костариканська арабіка ідеально підходить для еспресо-машин і кавових автоматів. Особливо популярний серед жінок і тих, хто починає пізнавати чудовий кавовий світ.
3.
Сорт Бразилія Сантос має чистий аромат, виражений смак, а також збалансованою кислинкою із солодкуватими нотками. У напоїв із цих зерен є легка гіркуватість. Бразилія Сантос залишає тривалий пряний посмак.
Кава вирощують недалеко від узбережжя, позаяк у такій місцевості повітря і ґрунт увібрали в себе аромат море. Саме тому в напоїв із зерен цього сорту немає чітко окреслена кислинка.
Завдяки жаркому та вологому клімату Бразилії, сорт має міцний, насичений, але м'який смак. Крім цього, кавові зерна мають слабо виражений йодований присмак, який навіює спогади про море. Дегустатори кави зазначають характерний смак гіркого шоколаду, також зазначають нотки ігристого вина та жасмину. Цікаво, що шоколадні нотки зерно отримує завдяки сухому обробленню, позаяк кавові ягоди висихають природним способом. Висихання насичує зерно цукрами з ягідної м'якоті.
Дерева Бразилія Сантос уперше були посаджені в XIX столітті. Вони привезені з Ефіопії. Сантос традиційно вирощує в штаті Сан-Паулу. Назва сорту походить від назви порту Сантус, з якого його відвантажували на експорт. Варто зазначити, що в Бразилії вирощують ще кілька сортів кави, зокрема Бурбон, дерева якого перші 3 роки дають урожай цього ж сорту, а на четвертий плодоносять зернами сорту Сантос. Бразилія — найбільший виробник кави у світі, оскільки вирощує понад 40 % усього кави.
Доставляємо по всій Украине.
Основні | |
---|---|
Виробник | EFFRO |
Країна виробник | Україна |
Вид кави | Арабіка, Зернова |
Форма випуску | Зерновий |
Ступінь обсмаження | Темно-середня |
Без кофеїну | Ні |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Герметичний пакет із клапаном |
Вага | 1000 г |
Назва різновиду кави | Classico |
Кофеїн | Середній |
Міцність кави | М'який |
Термін зберігання | 12 міс |
EFFRO | |
Спосіб прибирання врожаю | Кавові зерна збираються вручну. Урожай без використання хімікатів. |
- Ціна: 1 170 ₴
- Спосіб упаковки: Вбудована багаторазова бічна застібка zip-lock (Pocket Zip). Бар'єрні властивості матеріалу захищають продукт від світла, вологи, кисню, механічних пошкоджень. Дегазувальний клапан для паковання свіжообсмаженої кави. Кава після обсмажування випускає вуглекислий газ і пакет може роздутися й деформуватися. Клапан випускає газ із пакета та не пропускає назад повітря.